Rehabilitering av terrasse – 2017

Etter at terrassen ble ferdig bygget og beiset sommeren 2014, var det på tide å få beiset den igjen. Men jeg var litt skeptisk til at kun å vaske og beise terrassen ikke ville bli helt bra. Valgte derfor å leie en slipemaskin for å få terrassen til å fremstå som ny igjen.

Under et par bilder slik det så ut før rehabiliteringen. I det øverste bildet er det synlig grønske rett bak rekkverket, og det var det samme bak rekkverket i bildet nederst lengst ifra: 2017-06-19-03.jpg2017-06-19-04.jpg

En annen fordel med å slipe er at terrassebordene blir helt flate og fri for kuving igjen. Som en bieffekt renner også regnvann lettere av etter sliping. Samtlige skjøter blir også veldig tette og fine igjen. Så da endte jeg opp med å leie denne slipemaskinen fra lokalt utleiefirma:2017-06-19-06.jpg

Maskinen var et fantastisk verktøy, men det støvet voldsomt. Brukte derfor ganske solid støvmaske i forbindelse med jobben, i kombinasjon med egen luftkompressor for å blåse støvet vekk underveis:Magne sliper terrasse

Terrassen ferdig slipt:Terrasse ferdig slipt 1

Til sliping av toppbord og andre steder hvor vi ikke kom til med den store slipemaskinen benyttet vi håndholdt eksentersliper. Her er samboer i full sving:Terrasse ferdig slipt 2

Plattingen på inngangssiden fikk samme behandling:2017-06-28-05.jpg

Og her er plattingen ferdig beiset med terrassebeis, farge honning:2017-06-28-06.jpg

Beising av terrasse. Ja jeg beiset jeg også 🙂 Det går fortere med rulle, men finish med pensel er uslåelig:2017-06-28-10.jpg

Og her er terrassen ferdig rehabilitert og terrassemøbler og planter er satt på plass igjen:2017-07-01-03.jpg2017-07-01-01

I forbindelse med rehabiliteringen kjøpte vi denne rustfrie stålplaten til å ha under grillen. Vi har tidligere erfart å få små brennende kullbiter ned på terrassedekket og fått stygge svimerker. Så nå når vi hadde lagt så mye arbeid i å få det strøkent synes vi dette var et lurt forebyggende tiltak: 2017-07-06-01

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s