2 kommentarer om “Garasje – Innredning og mancave – 2019/2020

 1. Hei!

  Kjempe fint resultat! Mange timer her 🙃

  Står overfor tilsvarende prosjekt.
  Kan jeg spørre om hvordan du gjorde det med oppheng til garasje port i forhold til legging av innertak? Ble dette flyttet ned sammen med taket? Vet du om dette vil kunne gi feil i forhold til at vinkel på opphenget til porten blir «feil»?

  Liker

  1. Hei Martin,
   Takk for det 🙂
   Jeg løsnet aldri mer enn totalt 4 bolter til det som hadde med porten å gjøre, og ikke mer enn to om gangen. Og jeg løsnet kun de boltene som holder portmotor og skinnen. Hvis du har samme løsning hos deg, så er det to bolter ganske nær motoren som jeg løsnet først. Da vil skinnen og motoren «falle ned», men likevel hvile på den tversgående akselen som roterer for portwieren. Det er tilstrekkelig for å få montert takpanel. OBS; Viktig detalj du ikke ser i videoen: Jeg har montert tverstgående spikerslag (lekt) over den tversgående drageren fremme ved porten, og deretter montert spikerslag «ut i rommet» for takpanelet som er forankret (skrudd fast) i lekten som er lagt oppå og skrudd fast til nevnte tverrsgående drager. Underkant av takbjelkene i første etasje ligger så høyt at om du måler i water ut til drager ved port så er det i ikke spikerslag til panelet ved å ta utgangspunkt i drageren. Så det var viktig å gjøre først. Det er også et stort hulrom ved drageren som jeg isolerte ifm dette. Men nå vet jeg jo ikke om garasjen din er lik min. De to boltene for skinnen fremme ved porten løsnet jeg kun mot slutten i forbindelse med malearbeidet. Da vil også skinnen hvile på gjenstående trekkestag til porten. Med andre ord står skinnen fremme ved porten på samme sted som før, men med en helning tilsvarende panelets tykkelse til boltene i bakkant. Men det var også spalte med avtagende avstand for hver takbjelke innover mot portmoteren tidligere, altså er det vel nå vinkelen er «riktig». Med andre ord ser det ut til at produsenten har tatt høyde for å montere panel uten at man skal behøve endre på noe med portopphenget. Håper dette var forståelig 😉

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s